Home » Over e-Dampen

Ervaring met e-Dampen

Al meer dan een en een half jaar ben ik nu aan de e-sigaret.

Ben er mee gestart omdat het roken van sigaretten mij erg duur werd want ik rookte 1 1/2 pakje filter sigaretten per dag.
Dat is dus 30 maal ruim 10 euro dat is dus 300 euro.

In het begin was het wel even wennen en rookte ik toch nog een paar sigaretten per dag. Maar dat werd geleidelijk steeds minder. En na zo'n 5 a 6 weken smaakte een sigeret mij niet meer en werd ik duizelijk als ik er een rookte.

In het begin moest ik even zoeken welke smaak ik lekker vond. Nu gebruik ik goRitchy American Blend met soms een paar druppels goDutch Serious Tobaco en soms een scheut goRitchy Two Mints.

Verdamper

Het is ook wel een verschil bij het dampen welke verdamper je gebruikt. De meeste starters set zijn met een CE4 verdamper maar ik raad eerder een THOR BCC verdamper aan en voor de mensen die de beste willen een A-Sensation verdamper.

Een CE4 verdamper werkt namelijk met wicks die na een tijdje een iets verbrande smaak af geven. Het wordt dan de tijd hem weer te vervangen en raad dan ook ieder aan er een reserve te hebben.

De nieuwere verdampers hebben namelijk geen wicks meer maar werken met een coil of zefs dubbele coils. Deze geven geen verbrande smaak meer gaan langer mee en geven een zuiverdere smaak van de liquid.

 

Batterij of Accu

Er zijn veel verschillende batterijen verkrijgbaar wat betreft vormgeving maar ook capaciteit.

De meest voor komende zijn die met een capaciteit van 350 mah, 650 mah, 1100 mah en 2200 mah.

De gebruiksdeur loopt op met de capaciteit maar is ook afhankelijk welke verdamper gebruikt wordt.
Nadat de accu leeg is kun je deze weer opladen.